10000 kan få körförbud efter datastrul hos Bilprovningen

Ett kortare datorproblem hos Bilprovningen har fått till följd att nästan 15.000 fordonsägare gått miste om kallelser till kontrollbesiktning. 9.300 fordonsägare har nu knappt fyra veckor på sig att besikta sitt fordon, annars kan de få körförbud.

När det närmar sig krav på kontrollbesiktning skickar Bilprovningen ut kallelser till kunderna. Men ett teknikfel har gjort att 14.600 kallelser uteblivit och ej skickats ut.

För en nästan alla de berörda är det nu lite bråttom.

Det rör sig om 9.300 fordon med slutsiffra tre som måste in i maj månad för att det inte ska bli körförbud från och med den 1 juni, säger Cecilia Blom Hesselgren, informationschef på Bilprovningen, till DN.

Hesselgren beklagar att det har blivit fel, men poängterar:

Det är viktigt att ha i åtanke att vi egentligen inte har någon skyldighet längre att skicka ut den där kallelsen sedan monopolet upphörde. Vi gör det som en bra service.

När AB Svensk Bilprovning ska skicka in sina kallelser plockar man uppgifterna från sin fordonsdatabas. Men ett tillfälligt fel i databasen påverkade utskicket och gjorde alltså att tusentals fordonsägare blev helt utan inbjudan.

Sponsrat av guld och guldpris

Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *